zaterdag 12 februari 2011

12 februari 2011 de struiken van Berry

Goh wat ben ik blij dat ik maandag met Berry over de tuin begonnen ben. Vandaag de struiken opgehaald, het was met z´n drieen flink aanpoten maar binnen een uur hadden we er 6 grote struiken uit met een redelijk wortelstelsel.
Het resultaat was 2 rode Rhododendrons 1 meter hoog en breed, 1 grote kardinaalsmuts 1.60 m. hoog, 1 bonte Eonymus  1 meter hoog, 1 hele mooie Magnolia van 3 meter hoog, 1 Berberis  van 1 meter in doorsnee en 1 Aucuba ofwel broodboom van 1.20 x 1 m. Het was nog een hele klus om al dit struikgewas in de trailer te krijgen. We hadden het zo goed voor elkaar dat manlief zich door het zijdeurtje van de trailer naar buiten moest wurmen omdat ie er nergens meer door kon. Wel lachen, het leek wel of er een heeeeele grote baby geboren werd, eerst kwam er 1 arm in beeld, toen een hoofd en na veel gewurm de rest.

Thuisgekomen meteen in het nieuwe stuk tuin de Rhodo´s, Magnolia, Berberis en Aucuba geplant. De Kardinaalsmuts langs het pad en de Eoynimus in de gele border.

Het nieuwe stuk tuin, ofwel de blauw/rode border, lijkt opeens bijna volwassen en dat door een aantal flinke struiken en bomen.
Volgens mij is dit in het voorjaar al een mooi plaatje, als het gras is ingezaaid.
Nu kun je al zien dat de achtergrond in ieder geval mooi wordt.
 De Magnolia, Aucuba, Berberis en 2 Rhodo´s net aangeplant

 Het begint zowaar al wat te lijken

 De Eonymus van Berry

De kardinaalsmuts langs het pad.

En nu maar hopen dat alles aanslaat, er zitten in ieder geval weer 7 zakken potgrond en tuinturf in de grond, alles heeft meteen veel water gekregen en meer kan ik op dit moment niet doen, alleen maar duimen en de boel in de gaten houden.
Het is natuurlijk altijd afwachten, de Magnolia bijvoorbeeld is al 3 meter hoog en stond daar al 10 jaar op dezelfde plek.
Alles stond in een mooi besloten tuin dus het blijft de vraag of het hier in weer en wind ook overeind blijft.
Zo ja, levert dat weer mooie plaatjes op het komende jaar, zo niet, dan vallen er gaten die weer opgevuld moeten worden. In ieder geval bedankt Berry, want voor ze zo groot zijn als ik ze moet kopen zijn we 10 jaar verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief