maandag 14 mei 2012

14-05-2012 Eindelijk een begin van de vijver!!

Hahaha, het is eindelijk zover, we gaan nu echt een begin maken met de aanleg van de vijver.
Gisterochtend begonnen met al het anti worteldoek eruit te halen. Dat viel nog niet mee want na 4 jaar ligt daar een heleboel zand en blad op. Na een heleboel geduw en getrek is het me gelukt.
Toch niet voor niets dus, al die avonden op de sportschool!!

Daarna al de flagstones en rotsblokken die ik op het worteldoek had gelegd om het op z'n plaats te houden allemaal weggesjouwd. Toen konden we beginnen.

Eerst al het blad eruit gekruid en toen de boel onder water laten lopen.
Grappig, er bleken meteen 4 padden in te zwemmen die waarschijnlijk in de modder onder het zeil hebben gezeten.
Die heb ik maar snel even gered en op de kant gezet, je moet er zuinig op zijn want padden eten namelijk slakken dus die zien we hier graag.
Er bleken toch wel enorme gaten in de bodem te zijn ontstaan door de boomwortels die eronder lagen.
Manlief heeft die zoveel mogelijk in mootjes gehakt en eruit gesleept zodat we met een vlakke ondergrond kunnen beginnen.

Samen op de kant gezeten hebben we eens gekeken hoe we het nou het beste kunnen gaan aanpakken. Er moet namelijk zeker een beekloop met waterval in en een vlonder zodat je met je voeten lekker in het water kunt bungelen. Verder een rand bovenaan de rand om planten in te zetten die over de rand van de vijver mogen gaan hangen en stapelmuurtjes helemaal bovenop de wal achter de vijver waarachter we het op een natuurlijke manier kunnen aanplanten zodat het lijkt of de vijver er al jaren ligt. Nu maar hopen dat al deze plannetjes ook zullen lukken. Het moet in ieder geval in 1 keer goed zijn want je breekt het daarna echt niet meer af.
Mei 2012 het begin is er

Hoe zullen we het gaan doen?

Flink gat toch?

We willen volgende week eerst de plinten gaan plaatsen zodat je een beter overzicht hebt van de omvang, de etages in de vijver en de ruimte erachter voor planten.

Het was een redelijk mooi dagje, zon 15 graden en een frisse wind, lekker om buiten te werken dus.
Ik heb nog steeds niet hoeven sproeien en dat er nog genoeg vocht in de grond zit is aan de meeste planten en struiken goed te zien.

Blauwe Akelei, 60 cm hoog zaait zich niet altijd kleurecht uit
 
Blitz lekker lui voor de Rhodo's
Sedum, Vrouwenmantel, Rhodondendrons en Magnolia
Het wordt allemaal weer mooier en mooier, al heb ik wel gezien dat er nogal wat gaten zijn gevallen in sommige borders. Daar ga ik mooi weer iets bijzoeken. Goh wat rot!!! Hahaha, nee hoor, ik kan niet wachten om daar weer iets anders tussen te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief