zondag 10 oktober 2010

een prachtig weekend!!

Heerlijk, heerlijk, 2 dagen in de tuin kunnen werken in het zonnetje.
De terrassen geveegd en onkruidvrij gemaakt, bbq binnen gezet want tja aan alles komt een eind.
Heeeeeeeeeeeel erg veel eikels uit het gras geharkt en geraapt, want ons Amerikaantje (om en nabij 80 jaar oud) laat me toch een hoop eikels vallen, het is net of ze de schade wil goedmaken van de Europeanen die er niet 1 laten vallen.
Dit met dank aan de 1000000 rupsen die in het voorjaar als een ware plaag al het groen van onze
Europese eiken hebben gevreten. .......Aan de andere kant wel makkelijk dat ik daar ook niet al die eikels weer uit het gras hoef te rapen.
Het gras is weer gemaaid, al het uitgebloeide spul wat geen sier- of andere waarde meer heeft gekortwiekt en natuurlijk weer een heleboel onkruid verwijderd.
Met de hand wel te verstaan want de blaadjes van de blauwe druifjes en de crocussen komen overal al weer boven water.... sorry, grond.
Na het maaien meteen dankbaar gebruik gemaakt van al het grasafval en een mooi groen dekentje aangelegd over de grond langs de oprit zodat daar de boel niet TE erg uitdroogt.


Vooraan Physostegia Summer spire Dahlia Red Pigmy en Geranium macrorrhizum
Het is me niet tegengevallen, in het voorjaar de meeste planten en struiken aangeplant daar, en het begint warempel al best ergens op te lijken.

Op de voorgrond Pennisetum Hameln, bloeitijd september/oktober, hoogte 80 cm. zon of halfschaduw


Aster Dumosus Herfstgruss von Bressershoff, bloei augustus/oktober, volle zon, hoogte 50 cm. Vlinderlokker
De herfstasters zijn ook helemaal in hun hum zo te zien en de vlinders en bijen kunnen er dan ook geen genoeg van krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief