zondag 13 november 2011

13-11-2011 wat een werk

Tjonge tjonge, wat een gebeul weer dit weekend.
Gisteren was het prachtig weer dus heb ik de hele zaterdag bladeren opgeharkt en weggereden het bos in.
Er lag een pak, niet normaal meer en dat is nog niet het ergst, er gaat nog veel meer vallen!!!!
Maar goed, voor nu is het gazon mooi schoon en deze bladeren kunnen in ieder geval niet nog eens vallen haha.
Ik moet ze wel van het gras afhalen want het is allemaal eikenblad en dat verteert gewoon bijna niet.
De volgende lading die nog valt is voor in de borders en bovenop de dahliaknollen, Aronskelken en Dahlia´s zodat die niet kapotvriezen.

Vandaag zijn we de hele dag bezig geweest om de hele border bij de voordeur leeg te halen en opnieuw in te richten. Eerst alles eruit gehaald, ja alle struiken ook, toen alles 40 cm omgespit en toen een hele vracht potgrond en turf erin. Daarn alles weer teruggeplant maar nu in geordende groepen, tjonge jonge, wat een georganiseerd en mooi gezicht is het nu opeens. 2 Amberbomen die in de verdrukking stonden aan het eind van de oprit in deze border gezet en het is opeens echt een heel ander gezicht.

En jaja, ik heb het weer gedaan, een volle groenbak planten weggegooid die ik gewoon niet mooi vond, i.pv. ze maar weer ergens tussen te zetten omdat het zonde is om weg te gooien. In het voorjaar ga ik kijken wat er nog tussen geplant moet worden, en nee, dit worden geen krijgertjes van iemand die ze beu is maar gewoon nieuwe planten in grotere groepen, die ik mooi vind en die ook mooi blijven hier op die armzalige zandgrond.

Ik heb wel meteen nieuwe tulpenbollen in het mooi aangeplante gedeelte gezet want die tic blijf ik gewoon volhouden. Er moeten in het voorjaar toch minimaal 1500 bolgewassen boven water komen als het goed is.
Moooooooooooooooooi zal dat worden, en zo niet, dan de boel maar weer verplaatsen.
tulp Cum Laude

Tulp violet Beauty
14 x Tulp Violet Beauty en 7 x Tulp Cum Laude staan er nu bij de voordeur tussen de planten, wat een mooie kleurcombinatie moet dat worden in het voorjaar.

Ik hoef nu nog maar een stukje langs het pad en dan gaan we het muurtje om de acacia en eik heenbouwen en dat gedeelte opnieuw aanplanten.
Voorlopig in de weekenden nog genoeg te doen dus.

Blogarchief