vrijdag 30 september 2011

30-09-2011 TE lang geleden

Tjonge, das ff geleden zeg.
Op de een of andere manier kwam het er telkens niet van om weer eens een stukje op mijn blog te zetten.
Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik de tuin de laatste 2 maanden behoorlijk heb laten verslonzen, gewoon geen tijd!!!!
Erg hoor, ik had gewoon tijd moeten maken!!
Afijn, even terug bij het begin: Helaas heb ik Monfred de mol naar de mollenhemel moeten verwijzen want na maanden keurig langs het gras voor de borders langs te zijn gekropen begon hij nu dwars door het gazon heen te graven.
Buurman Sjef heeft een paar klemmen gezet en de volgende dag was het korte leventje van dit, eigenlijk zo nuttige diertje, voorbij.
Snik, ik vond het echt heel zielig en achteraf dacht ik eigenlijk dat je die molshopen toch gewoon weer plat kunt stampen en het gras groeit wel weer aan.
Dierenbeul dus omdat het gazon er mooi bij hoort te liggen. Ik ga het de volgende keer dan ook niet meer doen, dan maar een poosje zwarte bulten in het gras.

We zijn afgelopen zaterdag teruggekomen van 2 weken vakantie en toen ik de poort binnenkwam wist ik meteen dat ik weer 3 weken nodig zal hebben om weer orde te scheppen in de chaos die eens een verzorgde tuin was. De hele week alleen maar gewerkt en het is al weer vroeg donker dus morgen moet het maar weer gaan gebeuren.
De sproeiers zullen ook weer het gras op moeten want het is warempel al de hele week boven de 22 graden en stralend weer dus alles begint alsnog te verpieteren door gebrek aan water.
Ik hoop dat na het weekend er alles weer een stuk toonbaarder uitziet dan kan ik na volgende week, als mijn dochter voor een half jaar naar Australiƫ is vertrokken (help, als ik er aan denk mis ik haar nu al) al de borders die niet naar mijn zin zijn maar helemaal om gaan gooien. Dat is een goede afleiding denk ik om haar maar niet te erg te missen op die momenten.

Manlief heeft ook weer een aantal ideeen die we in het najaar zullen gaan uitvoeren en dat belooft weer een heel stuk mooier te worden.
Ik ben benieuwd.

Blogarchief