zondag 28 november 2010

Het wordt weer winter

23 November 2010

Het is weer zover, de winter breekt weer door!!
Het heeft nu al 2 nachten gevroren dus alles wat afgedekt moest worden is weer afgedekt in de hoop dat het de winter zal gaan overleven.
We zijn sinds 3 weken bezig om een nieuw stukje bij de tuin te trekken, naast het tuinhuis want ik vond bbqen naast de auto´s (die daar eerst stonden) niet echt wat je noemt een gezellig uitzicht.
We hebben de buurman weer alles laten omzetten en 2 grote coniferen laten weghalen. Zo kwam erweer wat lucht in de grond en konden we de 3 meter achter die coniferen ook benutten. Vervolgens meteen 22 meter haag gezet, 2 bomen en 5 coniferen zodat we binnen nu en een paar jaar toch weer uit de kijk zitten, je kijkt nu namelijk vanuit het bos over de hele plaats heen.
We hebben er 1 Liriodendron (ofwel tulpenboom) en 1 Clerodendrum (ofwel pindakaasboom) geplant en meteen 5 rode Rhodo's onder de Liriodendron en 2 Photinia's tussen de 6  taxusblokken (wat nog blokken moeten worden) die straks in de border de hoofdlijn moeten gaan vormen.
Het is  de bedoeling dat deze hoek rood/paars gaat worden, haha, we zullen zien of ik me daar aan kan houden.

In het voorjaar kan er gras ingezaaid worden maar we moeten eerst nog ff kijken wat we met het hoogteverschil naar de bestrating toe gaan doen.

De grassen voegen echt wat toe in je tuin vooral in deze tijd van het jaar dus daar moeten er meer van gaan komen, ook op het nieuwe gedeelte.
Gelukkig heb ik nu tijd genoeg om in de boeken te duiken om te kijken wat er nog allemaal aangeplant moet gaan worden in het voorjaar zodat het er volgend jaar allemaal net weer wat beter uitziet.
Ach, ook dan zal ik wel weer tegen delen aanlopen die niet zijn zoals ik ze bedoeld had en beginnen we gewoon weer opnieuw. Dat is dus het geweldige van tuinieren, je kunt alles toch steeds weer veranderen.

Blogarchief